Skogsdag för Liljekonvaljens daghem

Föreningen för Skogskultur skogsdag för Liljekonvaljens daghem 1

Föreningen för Skogskultur uppmuntrar och understöder daghem och grundskolor att göra lärorika skogsutfärder och studiebesök tillsammans med ett skogsproffs. Programmet bör vara skogligt relevant, kopplat till skog, skogsbruk eller användning av trä och bör ledas av ett skogsproffs. Läs mer på https://skogskultur.fi/understod-stipendier/

Här nedan har vi glädjen att få ta del av ännu ett lyckat besök i skogen! Tack Liljekonvaljens daghem och Erika Rönn för text och fina bilder!


Skogsdag vid Tottesunds herrgårdsled

2 & 4.5.2023

I början på maj fick barnen från Liljekonvaljens daghem åka på en skogsdag till Tottesunds herrgårdsled tack vare reseunderstöd från Föreningen för skogskultur r.f. och skogsfackmännen Krister Hästbacka från Metsä Group och Patrik Majabacka från Suomen metsäkeskus – Finlands skogscentral.

Vi färdades ca. 15 minuter med buss från daghemmet och där på plats tog Krister och Patrik emot oss. De hade planerat program och vi delades in i två grupper. Alla fick varsin skogsbingo lapp och vi började färden runt vandringsleden.

Barnen fick lära sig om de olika trädslagen som finns i våra skogar, om hur man planterar nya träd efter avverkning och att skogen behöver gallras för att växa och må bra. Vi fick också se en del av slutprodukterna som kommer ur skogen såsom plankor, pellets och olika sorters papper.

Halvvägs på färden hade Marco Svartsjö (Metsä Group) gjort upp eld så vi fick grilla korv, äta hotdog och dricka trip och det smakade extra gott utomhus.

Barnen tyckte det var roligt och intressant, en riktigt lärorik dag med välplanerat program!

Text&bild: Erika Rönn