Böcker

Föreningen för Skogskultur rf. har ett antal böcker till salu. Skog må icke skövlas är föreningens jubileumsskrift. Granfrönas uppbrott är forskaren och läraren, professor Erkki K. Kalelas vackra och underhållande bok för alla åldrar. Fyll i formuläret om du vill beställa en bok eller skicka  e-post till föreningen.

Skog må icke skövlas

Föreningen för Skogskulturs jubileumsskrift högtidlighåller föreningens jubileumsår och hedrar alla dem som arbetat för föreningens syften.

Boken handlar om föreningens många skeden under dess 100-åriga verksamhet. Den historiska delen är skriven av Bertel Widjeskog. Anekdoterna från fältet har berättats av skogsfackmän och är illustrerade av Torolf Finnbäck. Det högklassiga svartvita bildmaterialet är från Torsten Ranckens bildsamling.

Berättad av Viking Björkell:
Arkiater Arvo Ylppö ägde skog i Strömfors. Jag hade planerat en skogsdikning där, och Ylppö kom ut för att diskutera dikningen. Med hade han sin fru och deras baby. De bjöd oss skogskarlar på te, och Ylppö sade: – Om ni vill ha mjölk i ert te får ni tala med min fru.

Boken med hårda pärmar har 100 sidor.

Pris: 15  euro + porto
(För medlemmar i Föreningen för Skogskultur 10 euro).

Granfrönas uppbrott

Boken skildrar granfrönas resa från kotte till växtplats. Fröna ger sig ut på en spännande resa mot okänt mål. Den underhållande och uttrycksfulla sagan håller också rent vetenskapligt.

Boken med hårda pärmar har 40 sidor.

Pris: 15 euro + porto

Beställning

Vill du beställa böcker? Fyll i formuläret nedan, så skickar vi böckerna åt dig per post inom kort.